Nieuwsbrief

Creativiteit 2 juni

Alleen de locatie al ademende creativiteit! De Kleibakkerij in Papendrecht, een inspirerend huis met tuin waar jaren aan gewerkt is om te krijgen zoals het hier staat. Een kelder vol keramiek en een grote oven, de perfecte locatie voor een Vrouwenkaartavond.

De vrouwen kwamen langzaam maar zeker binnengedruppeld en je zag herkenning. Inmiddels ontstaat er een hechte groep en zie je dat de vrouwen elkaar beter leren kennen en herkennen. 

Het is leuk om bekende gezichten te zien en vrouwen worden gemist als ze er niet bij kunnen zijn. Er ontstaat een warme groep vrouwen die blij is om elkaar te zien en te horen dat het goed met ze gaat.

We beginnen met een bakkie koffie of thee met wat lekkers en Jantine opent de avond met een welkom en we nemen kort het programma door. Er zijn weer nieuwe gezichten, dus een kort voorstelrondje volgt!

Petra, de gastvrouw van de Kleibakkerij vertelt ons haar ondernemersverhaal. Hoe ze hier gestart is, een oude bakkerij, die inmiddels is veranderd in hun woonhuis en kleibakkerij. Haar man die uiteindelijk de knoop door hakt door een grote oven te kopen voor haar klei én ze toen echt aan de slag kon. Inmiddels geeft Petra workshops keramiek en legt ze aan ons uit hoe je van klei iets moois kan maken. 

We gaan creëren in de klei! Wat een fantastische voorbereiding, iedereen werd ingedeeld aan een tafel met naam waar je jouw eigen creatie kon maken van klei. 

Met afdrukken van blaadjes, kante doekjes of pennen aan de slag. Het creatief bezig zijn zorgde voor mooie gesprekken tussen de vrouwen. 

Het praat makkelijker wanneer je met je handen bezig bent en de gesprekken over het ondernemerschap vloeiden!

Daarna tijd voor de deelsessies!

  1. Creativiteit on socials met je smartphone: aan de slag met Maxime, die als fotograaf haar expertise hierin deelt!
  2. Creatief dromen; hoe kom je van 100 ideeën naar een plan! Tamara laat ons dromen als Disney en leert ons hoe je dit kunt concretiseren.
  3. Hoe laat je jouw creativiteit stromen? Elske leert je hoe je jouw “Ja maar..” kunt ombuigen, met een tool die jou gaat helpen in je creativiteit!

Je kon je inschrijven op basis van voorkeur in één van de drie groepen. De mini workshops duurden een half uur, maar dit had nog veel langer mogen duren!

Je hoorde hoe iedereen enthousiast was over hun deelsessies. Waar de ene groep selfies maakten, was de andere groep hun dromen aan het uitwerken en weer anderen oefende in de tuin met korte oefeningen voor het laten stromen van creativiteit. 

Na een korte break gingen we vol inspiratie en ideeën aan de slag voor het 2e deel van het kleiwerk, het glazuren. De gesprekken werden nog mooier en het enthousiasme en de gedrevenheid van het ondernemen werd gevoeld. 

Susanne sloot de avond af bedankte alle vrouwen die het programma mede mogelijk maakten met wat lekkers van Puur Loes. Er bleven nog veel vrouwen kletsen en een drankje drinken in de mooie omgeving en fijne sfeer.  

Het was een geslaagde avond en er zijn weer heel veel nieuwe ideeën ontstaan. De samenwerkingen tussen de vrouwen zijn zo gaaf en inmiddels weten jullie elkaar te vinden.

Deze hele avond is vastgelegd door Shannon Hoogendoorn, een fotografe uit Papendrecht. Klik hier voor de hele collage én vermeld Door_non als je een foto op de Socials plaatst!

Elkaar helpen en zichtbaar maken is het eerste wat we kunnen doen voor elkaar.

Wij hopen jullie allemaal weer te zien op 1 september in Sliedrecht!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *