Nieuwsbrief

Kwetsbaarheid 3 Februari

Kwetsbaarheid, 3 februari locatie Vief Sportief in Papendrecht.

Wat een mooie opkomst bij dit thema! Blijkbaar speelt kwetsbaarheid een grote rol bij vrouwelijke ondernemers. Voelen wij ons kwetsbaar of durven we ons juist kwetsbaar op te stellen? Want ondernemen is en blijft een risico.

Vief sportief nodigde ons uit in haar mooie yoga studio. Sylvia begeleid zwangere en/ of net bevallen vrouwen om weer back in shape te komen,  maar ook begeleid ze mannen hoe ze hun vrouw kunnen supporter tijdens de bevalling. Leuk weetje Sylvia is ook doula. 

Alle vrouwen ontvingen we met koffie, thee en wat lekkers van Puur Loes in Papendrecht.

De Vrouwenkaarten Kwetsbaarheid gemaakt en ontworpen door Blink creations daagde de vrouwen uit die langzaam het gebouw kwamen binnengedruppeld, om na te denken over hun kwetsbaarheid. Vragen om met elkaar in gesprek te komen. 

27 vrouwen druk in gesprek, wat een energie nog voor het programma echt was begonnen. Jantine nam ons mee in het programma en de vrouwen die het podium pakken. Ook vierden we met zijn alle de nieuwe VOF van de Vrouwenkaart. Nu zoveel vrouwen ons weten te vinden is het tijd voor een website en eigen mailadres en net zoals onze vrouwelijke ondernemers ook de Vrouwenkaart op de kaart te zetten. Wij doen mee! 

Om te aarden en rust te vinden van de drukke werkweek nam Francis ons mee in een korte meditatie.  Even bewust voelen waar je nu bent en in het moment te zijn. Met mooie muziek speciaal voor ons uitgekozen nam iedereen even een paar minuten de tijd om tot rust te komen. Francis geeft yoga, Reiki en organiseert retraites. Haar voorstel was het startsein om vaan iedereen te horen wie je bent en wat je doet.

Voor Denise van D.N.A. Ink was dit thema het moment om haar verhaal te delen. Een kwetsbaar verhaal, nog nooit had gedeeld, maar waar ze nu de ruimte voor voelde. Een verdrietig levensverhaal wat laat zien dat waar je ook vandaan komt en wat je ook hebt meegemaakt je kan bereiken wat jij wilt! Laat niemand je vertellen dat je iets niet kan. Na kippenvel klonk er een groot applaus voor Denise, die op dit moment een tattoo studio heeft van 100 vierkante meter met mensen in dienst en stagiaires.  

Tijd om even wat te drinken en na te praten om dit verhaal te laten landen en te delen wat dit  met iedereen heeft gedaan. Het duurde even voordat de focus terugkwam en iedereen was uitgekletst voor de volgende spreker.

Christy Dokter, psycholoog gespecialiseerd in het begeleide van vrouwen in hun zelfvertrouwen zodat ze de leiding kunnen nemen in hun eigen leven. Door een leuke opdracht speciaal in elkaar gezet voor de Vrouwenkaart, liet ze haar expertise zien.  

“Over de streep” was het spel wat we gingen doen. Christy stelde vragen, je stapte over de streep als je deze vraag met ja kon beantwoorden, waarna de groep steun betuigd. Vragen met betrekking tot het ondernemen zoals:

“Stap over de streep als je trots ben op je bedrijf”

“Stap over de streep als je lichaam je wel eens tegenwerkt als ondernemer”

Iedereen kreeg een A4 waarop je jezelf voorstelde en wat je met je onderneming wil bereiken. En een A4 op je rug geplakt om complimenten te ontvangen van de groep. Wow! Overal ontstonden treintjes met vrouwen die op elkaars rug aan het vullen waren.

Christy nodigde ons aan het einde uit om te delen wat dit met je deed, wat gebeurde er mooie dingen én durfde sommige vrouwen zich uit te spreken vanuit hun gevoel.

Susanne was ook even geroerd door wat er allemaal in de groep gebeurde, maar kwam terug op de avond om te delen wat wij met de Vrouwenkaart willen bereiken. Een website, zodat iedere vrouwelijke ondernemer daar haar ruimte krijgt om zo nog duidelijker te zien wie er is aangesloten. Een lidmaatschap met niet alleen een plaatsje op de website maar ook toegang tot de insta groep en ondernemers avonden om nog meer te verbinden. Dát is waar we naartoe willen. Want wij vrouwen kunnen wel support gebruiken.

Nog een mooi cadeau van @Piensz – die hier helaas niet bij kon zijn – voor de sprekers en gastvrouw.  Wat een mooie en bijzondere avond! Met een tasje gevuld met een fotolijst om de complimenten thuis op te hangen en jezelf hieraan te herinneren.

Wil jij deze avond terugkijken dan hieronder de link van alle foto’s van Cecile, de fotograaf van vanavond. Ze wil zich steeds meer profileren als bedrijfsfotograaf. Al enige jaren legt ze met veel plezier families vast en is ze heel goed in portretteren maar inmiddels is het tijd voor een volgende stap. Ben je op zoek naar mooie bedrijfsfoto’s of food fotografie neem dan zeker contact met haar op en vergeet haar niet te taggen bij de foto’s.

Iedereen bedankt voor deze mooie kwetsbare avond. Wij gingen vol adrenaline naar huis.

Hieronder de link van alle foto’s die Cecile heeft gemaakt. Let op hij is maar beperkt geldig.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *