Nieuwsbrief,  nieuwsbrief

Presenteren 24 maart

Wat een topavond!

Vrijdagavond waren wij uitgenodigd om de Vrouwenkaart te “PRESENTEREN” bij MarieOlief in Sliedrecht. 
33 vrouwelijke ondernemers kwamen bijeen om van elkaar te leren met als thema presenteren. Hoe presenteer jij jezelf als ondernemer en straal jij uit wat je verkoopt? 

Bij binnenkomst kon iedereen haar beste look presenteren bij Kellyhogenboom Fotografie, een fotografe uit Sliedrecht.

Om het gesprek op gang te brengen kreeg iedereen een kaart met een andere vraag. Hoe presenteer jij je als ondernemer? Deze kaartjes worden elke keer weer prachtig vormgegeven door Kelly van Blink creations. Een professioneel grafische vormgeefster aangesloten bij de Vrouwenkaart. 

Na een bakkie koffie en thee met een heerlijk eigengemaakt bananenbroodje van Jantine opende zij deze avond met een warm welkom en nam het programma met ons door.  Een korte voorstel ronde volgde waarin de vrouwen zich in 1 zin presenteerden! 

Wilma van Marie Olief sloot de rij en nam ons mee in haar ondernemers verhaal vanaf de start. Een stylish second hand kledingwinkel. Hoe het begon op een zolderkamer, om haar hoofd leeg te maken. En kijk nu! Inmiddels uitgegroeid tot twee winkels in Sliedrecht en Leerdam. Stijl en kwaliteit kenmerkt hun collectie, die niet alleen bestaat uit kleding; ook kunt je bij MarieOlief terecht voor mooie tassen, hoeden, schoenen en sjaals. Toen Wilma begon was tweedehands kleding nog niet zo populair, maar inmiddels is vintage helemaal hip. Hip en duurzaam! Een super concept, maar hard werken. Elke dag zakken kleding uitzoeken op zoek verkoopbare kleding. De verkoper ontvangt een percentage bij de verkoop, winwin!

Het thema “presenteren” van deze avond is geïnspireerd door Kimberley die na Wilma haar kwetsbare verhaal met ons deelde over wat haar manier van presenteren voor haar heeft gedaan. 
De hele zaal was stil terwijl Kimberley haar verhaal vertelde hoe zij erachter kwam dat ze alleen zichzelf kan veranderen – en niet de mensen om haar heen. Kimberley werkt als schoonheidsspecialiste in haar eigen beautysalon en timmert hard aan de weg als influencer op social media. Sinds haar puberjaren heeft ze last van jaloerse mensen en nare reacties. Sinds ze een groot deel van haar leven deelt op sociale media, maakt dit het er niet beter op. Het is al die jaren een strijd voor haar geweest om er mee om te leren gaan. Inmiddels is ze erachter dat ze mensen niet kan veranderen, maar dat ze wel zichzelf kan veranderen. Het verhaal van een jonge vrouw die haar moeder verliest op jonge leeftijd, de nodige tegenslagen moet ondergaan, opkrabbelt en haar eigen droomleven najaagt.

Een korte pauze was dan ook op zijn plaats. 

Daarna was het tijd voor de deelsessies! Je kon je inschrijven bij verschillende korte workshops. Als je haar maar goed zit! Kapster Soraya leert je om snel je haar tof te presenteren. Soraya verraste ook iedereen met een mooie haarband en qr-code hoe je snel je haar mooi kan opsteken.

Wat is het effect en de impact van kleur op je uiterlijke presentatie? Stijlcoach Hellen vertelde er alles over! En als laatste deelsessie; hoe kan de juiste make-up je laten stralen? Kimberley laat je de tips & trics zien. Een echte vrouwenavond en we denken dat iedereen wel alle workshops had willen volgen! Als het aan Wilma ligt doen we het nog eens dunnetjes over ,)

Als laatste kregen we met z’n allen inzichten van Victorien van Sustainability fashion academy. Tips over kleding en uitstraling én leuke opdrachten voor je bewustwording en waar we mee aan de slag konden. En nog even door de rekken gingen om te kijken hoe we de tips gelijk konden toepassen. 

Susanne sloot de avond af met de vraag of iedereen een stukje tekst van haar onderneming wil toesturen naar info@vrouwenkaart.nl met foto voor op de website. Samen met de mooie foto die Kelly gemaakt heeft!

Alle vrouwen met een bijdrage van deze Vrouwenkaartavond kregen een gepersonaliseerde luchtje van Wilma cadeau. Voor Wilma was er een cadeautje van Souq Taglidi. Een mandje gevuld met ambachtelijke handgemaakte producten uit Marokko te verkrijgen bij de fabriekconceptstore in Sliedrecht. Helaas kon ze er zelf niet bij zijn maar er zo was ze er toch nog een beetje samen met een pakketje van Energievoortien met een kookboekje en een energiemix. 

Wow wat een inspiratie! Natuurlijk nog even nakletsen en nagenieten.

Deze hele avond is vastgelegd door Kelly Hoogenboom, klik hier voor de fantastische collage én vermeld Kelly als je een foto op de Socials plaatst!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *